Szukaj search
Działy pomocy
FAQ

Praca grupowa

MySurveyLab umożliwia pracę grupową oraz korzystanie przez wiele osób z jednego konta. Dzięki temu będziesz mógł pracować nad ankietą razem z zespołem, podwykonawcą lub klientem. Możesz sam zdecydować jakie uprawnienia będą mieli poszczególni użytkownicy. Każdy użytkownik posiada swój własny login z przypisaną do niego rolą (administrator, manager, edytor, ankieter, gość).

Aby zarządzać użytkownikami :

  1. Przejdź do zakładki Konto
    konto
  2. Wciśnij przycisk Użytkownicy
    użytkownicy

Aby dodać nowego użytkownika do swojego konta :

  1. Wciśnij przycisk + DODAJ UŻYTKOWNIKA
    dodaj użytkownika
  2. Wpisz dane nowego użytkownika i wciśnij przycisk ZAPISZ
    dodaj użytkownika

     

Zarządzanie uprawnieniami użytkownika :
zarzadanie uzytkownikami

  • Dostęp. Wybierz, aby edytować dostęp do wybranych ankiet lub tagów (grup ankiet)
  • Rola. Wybierz, aby edytować dane użytkownika oraz przypisać rolę
  • Usuń. Wybierz, aby usunąć użytkownika

Do wyboru są następujące rodzaje ról :

  • Administrator. Pełna kontrola nad ankietami oraz kontem.
  • Manager. Możliwość uruchamiania badań, edycji ankiet oraz przeglądania raportów.
  • Edytor. Możliwość edycji ankiet oraz przeglądania raportów.
  • Ankieter. Możliwość wypełniania ankiet (kolektor Mobile app) po zalogowaniu się do systemu. 
  • Gość. Możliwość przeglądania projektów ankiet i raportów.
  • Blokada. Konto zablokowane. Konto dalej istnieje w systemie, ale nie można z niego korzystać.

Tabela poniżej opisuje jakie uprawnienia mają poszczególne role.

  Admin Manager Edytor Ankieter Gość Blokada
Projektowane ankiet            
Przeglądanie ankiet + + + - + -
Edycja ankiet + + + - - -
Zbierania wyników            
Tworzenie kolektora + + - - - -
Wypełnianie ankiet (kolektor Mobile app) x + + + + -
Analiza wyników            
Przeglądanie raportów + + + - + -
Współdzielenie i eksport wyników + + - - - -
Konto            
Edycja ról (profili) + - - - - -
Usuwanie konta + - - - - -

* Funkcjonalność pracy grupowej jest dostępna dla kont Professional i Enterprise.